Vad är ditt livssyfte? – ställ frågor till dig själv

av: Stevie P

Du kom hit av en anledning eller hur? Du kan känna det i djupet av ditt väsen. Ditt liv är ofattbart meningsfullt, du kom till jorden med ett syfte. Vilket det syftet är, är det din uppgift att upptäcka (och skapa) själv. Det är ett episkt uppdrag som varar från vaggan till graven, och det är det som gör livet värt att leva.

Det finns en existensiell längtan inom oss alla efter en djupt rotad känsla av mening. När människor vet vad den är, blir de en ostoppbar kraft. Absolut ingenting kan stå mellan dem och en manifestation av deras öde. Hur kan vi få reda på vårt livs syfte? Jag kan inte säga exakt vad ditt livssyfte är för det är olika från person till person, men jag kan ge dig verktyg som guidar dig längs resan. Och ditt syfte är inte statiskt heller. Det kan mycket väl ändras och utvecklas under hela ditt liv. Herakleitos slog huvudet på spiken när han sa:

”Ingen man kan doppa sig i samma flod två gånger, för det är inte samma flod och han är inte samme man.”

Fråga och svaret skall uppenbara sig. Här är 15 frågor som du kan ställa till dig själv. Dina svar kommer att visa dig i riktning mot ditt livs syfte:

1. Vad ger mig energi?
Aktiviteter som är i linje med ditt syfte vitaliserar dig. Aktiviteter som inte är i linje med ditt inre väsen, kommer å andra sidan att dränera dig på energi. Var medveten om detta och använd din energinivå som en vägledning.

2. Vad känns spännande för mig?
Detta är en bättre fråga än den något ljummare frågan: ”Vad brinner jag för?” Känslan av spänning är lätt att känna igen för oss alla. Och det lustiga är att du kommer på vad du brinner för genom att vara medveten om vad du tycker är spännande.

”Frågan du borde ställa dig är inte: vad vill jag? eller: vilka är mina mål? utan: vad tycker jag är spännande?”

Tim Ferriss

3. Vilka idéer får jag i duschen?
Duschen är kanske den mest avkopplande stunden vi har under en vanlig dag. Inspirationen brukar slå till när vi är avslappnade, då är vi som mest mottagliga. Så var medveten om den inspiration som kommer till dig medan du duschar.

4. Vad brukar folk jämt fråga mig om?
Vilken typ av råd söker andra från dig? Detta ger en vink om vad du skulle kunna bidra med till världen i stort.

5. Vad brukar jag prata om med mina närmaste?
Vilka ämnen fördjupar du dig helst i när du är med dina nära och kära? Vilken information delar du med de människor du bryr dig mest om? Vad pratar du om när du helt och hållet är dig själv?

6. Vad gör jag på min fritid? Det vi gärna gör visar vad vi prioriterar.

7. Vilka ämnen läser jag helst om? Ett självklart tecken på var dina intressen ligger.

8. Vilka teman återkommer i mina drömmar när jag sover? Återkommande teman i drömmar avslöjar mycket om ditt undermedvetna. Försök tolka dina drömmar för att förstå den esoteriska visdom som de förmedlar till dig.

9. Vilka upplevelser i mitt liv har fått mig att känna mig som mest levande? En liten annan vinkling på frågan om vad du tycker är spännande.

10. Vilka specialintressen eller talanger, hade jag när jag var barn? Om du inte minns riktigt, fråga dina föräldrar. Svaret på den här frågan avslöjar en hel del om medfödda förmågor och intressen som fanns där innan du påverkades av omgivningen.

11. Vad skulle jag göra om jag inte behövde ta hänsyn till pengar?

12. Vad skulle jag göra om jag absolut, till hundra procent struntade i vad andra tycker? Liksom när det gäller frågan om pengar är det viktigt att fråga dig själv vad du skulle göra om det inte fanns några som helst begränsningar. Om du var helt fri, vad skulle du göra?

13. Vad vill jag ha uppnått innan jag dör (bucket list)? Vad är allra viktigast för mig? Vilka saker, när de uppnåtts, kommer att skapa en djup känsla av tillfredsställelse inombords? Dessa vägleder dig säkerligen mot ditt syfte.

14. Finns det ämnen och/eller talanger som jag kan kombinera för att skapa min egen unika nisch? Hur kan jag skapa en alldeles egen mosaik av livet? Ett exempel skulle kunna vara en person som både älskar basket och statistik. Om man inte platsar i basketligan, NBA (vilket de flesta inte gör) kan man kombinera sina intressen för basket och statistik och skapa ett alldeles unikt expertområde inom idrottsmedia.

15. Om jag skulle få berätta om mig själv, i en eller två meningar och beskriva den perfekta versionen av mig själv, hur skulle den låta?

Jag har ställt alla dessa frågor till mig själv, flera gånger under en längre tid. Vad har svaren pekat på hittills? Tja, alla tecken pekar på att skrivande och poesi är en viktig del av mitt livssyfte (åtminstone under just den här tiden i mitt liv). Varför? Eftersom jag är fascinerad av nyanserna i det engelska språket. Jag är också sjukt besatt av låttexterna i hip-hoplåtar och har en brinnande läslust, som om alla böcker i världen skulle kunna försvinna när som helst (som biblioteket i Alexandria som brann upp). Dessutom känns det spännande för mig att skriva. Det är därför jag tränar på det varje dag och kommer på nya idéer som får mig att hela tiden bli bättre på det. Om jag kombinerar det med mina övriga intressen såsom; hälsa, fitness, andlighet, meditation, filosofi, psykologi, personlig utveckling, historia, lifehacking, vandring, resor och matlagning, för att nämna några, har jag en outtömlig källa med råmaterial som kan kokas ned till lättsmält poesi och prosa. Jag har kommit på att allt som jag är nyfiken på bidrar till min förmåga att skriva. Så det är därför jag gör det jag gör.

Så ställ frågorna till dig själv och ditt livssyfte kommer att avslöjas för dig, och också visa dig hur det ska förverkligas.

Med mer kraft än ditt sinne kan förstå
kom du hit av en anledning.
Du är en healer, tro mig.
Jorden behöver en ny årstid
för att blomstra i denna mirakulösa tidsålder.
Skapa en sensationell sida i boken om kärleken och livet.
Höj dig över stridigheter och låt inte ditt hjärta tyngas ner,
för ditt väsen är väsentligt.
Snälla, kliv fram! Stig in i din sanna potential!
Stevie P.

Stevie P, artikelskribentens hemsida: feelin´good feelin´great
Artikeln är hämtad från: in5D.com

 

ANNONS: