Fem rädslor som står i vägen för ditt drömliv

5fears
av Whitney Anthony:
Att oroa sig är som att betala ränta på en skuld som vi ännu inte gjort oss skyldiga till. Det är värdelöst, slösaktigt och löjligt men vi gör det allihop. Varför?
Det är viktigt att konstatera att oro beror på rädsla, som ur evolutionsmässig synvinkel är en viktig känsla som vi alla har upplevt. Men medan rädslan faktiskt kan rädda oss från att hamna i en farlig situation, kan den också hindra oss från att våga genomföra livsförändringar. Ofta är det rädslan som hindrar oss från att söka vårt drömjobb, gå ombord på ett flygplan eller att bli förälskade.

Gå självsäkert i dina drömmars riktning och
lev det liv du fantiserar om

Henry David Thoreau

En sak är säker, ju mer makt vi ger rädslan, ju mer styr den över oss. Genom att identifiera våra vanligaste rädslor, särskilt när de hindrar oss att göra det vi vill, ger vi oss själva en möjlighet att se dem i vitögat, konfrontera dem för att i slutändan ta bort deras makt över oss.

Här är 5 vanliga rädslor som håller oss tillbaka från att leva vårt drömliv:

Rädsla för att kasta bort tid
Tid- den mest värdefulla resursen vi har och den dyrbaraste gåvan vi kan ge. Det är logiskt att vi är rädda för att slösa bort den. Men tänk efter, att följa din dröm, kan det någonsin verkligen vara ett slöseri med tid? Att följa sin dröm innebär att vi utmanar oss själva, utvidgar vår bekvämlighetszon och strävar efter att uppnå vår fulla potential. Hur kan det någonsin vara slöseri med tid?

Rädsla för att kasta bort pengar
Nära besläktat med rädslan för slöseri med tid är rädslan för att slösa bort pengar. Tid är pengar, tänker vi. Det är normalt att vara bekymrad över ekonomin medan vi satsar på våra drömmar. Särskilt innan drömmen ger någon avkastning. Men lösningen är enkel; behåll ditt vanliga jobb tills drömmen betalar sig. Skär ner på oseriösa aktiviteter som tv-tittande eller att ta Instagram-selfies. Använd istället fritiden till att planera ditt drömliv.

Rädsla för att inte duga
Psykologer kallar detta för ”bedragar- syndromet”. Det är en inre upplevelse av kroniskt självtvivel, att känna sig som en bluff. Känns det igen? Kom bara ihåg; att vi känner oss otillräckliga, betyder inte att vi är det. Särskilt inte när allt annat runtomkring oss tyder på motsatsen. Sannolikheten är god att om drömmen verkligen kommer från ditt hjärta, är det också sannolikt att just du kan göra drömmen till verklighet.

Rädsla för att misslyckas
Kallas även rädsla för att inte vara tillräckligt framgångsrik. Naturligtvis, i varje projekt som vi ägnar tid, energi och resurser, vill vi (och vi förväntar oss att) lyckas. Men tyvärr är detta inte alltid fallet, inte på första försöket i alla fall. Fråga dig själv, vad är din definition av framgång? Om du inte tjänar pengar på det, är det misslyckat då? Om folk inte gillar det du gör, är det därför meningslöst? Varje person som är riktigt framgångsrik inom sitt område brukar kunna berätta om ett misslyckande som faktiskt blev en språngbräda. Det enda verkliga misslyckandet är att inte ens ha försökt.

Rädsla för framgång
Kanske ännu vanligare än rädslan för misslyckande är den mycket djupt rotade rädslan för framgång.

Vår djupaste rädsla är inte att vi är otillräckliga
vår djupaste rädsla är att vi är oändligt kraftfulla

Marianne Williamsson

Alltför ofta befinner vi oss på gränsen till framgång när vi hör en liten, osäker röst som viskar: ”Vem är just jag att vara lysande, vacker, begåvad och fantastisk?” När den verkliga frågan är:
”Varför inte just du?”.

Artikeln är hämtad från: themindunleashed.com

ANNONS