Ditt stjärntecken och ilska

av Lara Starr:

Alla blir vi arga någon gång. Och när vi blir det har vi en tendens att låta tålamodet, ödmjukheten och det sunda förnuftet fara all världens väg, åtminstone för ett ögonblick. Om vi blir medvetna om hur vi oftast reagerar när vi ilsknar till, kanske vi vill ta oss en funderare på om det är konstruktivt för oss eller inte. Det finns tolv stjärntecken i zodiaken, här handlar det om hur varje stjärntecken typiskt reagerar när de blir arga. (Kom ihåg att i ett personligt horoskop ingår fler komponenter än denna).

Väduren (ca 20/3 – 19/4)

Vädurar är definitivt det tecken som har lättast för att bli arga. Så tillhör de ju också ett av de tre eldtecknen. De har en brinnande eld inom sig som ibland kan blossa upp i ett magnifikt vredesutbrott. Detta är deras negativa sida.
De brukar inte vara de som startar gräl med andra människor, men de vet verkligen hur man ryter ifrån. Ibland kan de vara otåliga och ombytliga, särskilt när de känner sig pressade eller när de tvingas ta itu med något innan de känner sig redo för det. Men även om de är snara till ilska är de också snabba att lugna ner sig igen och kan snabbt förlåta den eller de som gjort dem upprörda. De har förmågan att verkligen ”glömma och förlåta”.

Oxen (ca 20/4 – 20/5)

Oxar är oftast ganska jämna i humöret och blir inte arga så lätt. Men när de väl blir det, är det bäst att se upp! Illojalitet, ojämlikhet, svek, är saker som verkligen går dem på nerverna. Om det inte gäller just dessa saker slösar Oxar i allmänhet inte bort sin tid och energi på att bli arga.
När de väl ilsknat till dock, kan det ta lång tid för dem att lugna ner sig igen. Det bästa är att gå ur vägen tills Oxen känner sig lugn nog att försöka diskutera saken. När de vill prata ut, låt dem då få en chans att uttrycka sina tankar ordentligt, för om du vägrar att lyssna, retar du upp dem ännu mer.
När grälet är över, är de oftast mycket snabba att förlåta, såvida du inte gjort något extremt som de anser är oförlåtligt. I sådana fall uppträder de troligtvis på ett civiliserat sätt även efter dispyten men ni kommer aldrig att få tillbaka den relation ni en gång hade.

Tvillingarna (ca 21/5 – 20/6)

Som hörs på namnet har tvillingarna mer än en sida. Man kan lika gärna singla slant som att försöka lista ut hur de kommer att reagera när de blir arga. De kan verka helt lugna och balanserade när de verbalt uttrycker vad som förargat dem. Tvillingarna älskar att prata, det är det de gör bäst och detta faktum ändras inte för att de är arga.
När du förargat en Tvilling, bered dig då på att bli konfronterad. Deras Ilska må börja som en oförskämdhet eller en sarkasm men kan snabbt förändras till att de skäller, skriker och kastar saker. Som tur är brukar de inte vara arga särskilt länge. Så länge du inte talar om för Tvillingarna vad de ska göra eller hur de ska bete sig så kan de kanske glömma och förlåta.

Kräftan (ca 21/6 – 21/7)

Kräftor är mycket vänliga, förstående, lojala och kärleksfulla och de begär detsamma i gengäld. Om de känner sig oälskade, ouppskattade eller kränkta av någon, är deras första reaktion att tjura. Om du inte fattar vinken, kan tjurandet utvecklas till ett passivt- aggressivt beteende. Om du fortfarande inte fattar vinkarna, kommer de sannolikt att dra sig undan och isolera sig från dig.
Det kanske verkar som om en Kräfta som dragit sig undan verkligen inte vill prata med dig men det är bara som det verkar. Oftast vill de faktiskt reda ut saker, de vill bara inte vara den som jämt måste anstränga sig och ta allt ansvar. Om du ignorerar dem eller inte tar detta på allvar, tar de det som ytterligare bevis för att du inte bryr dig och förhållandet er emellan skadas ytterligare. Eftersom de är så kärleksfulla och lojala, förväntar de sig att deras nära och kära också ska vara det. Oftast är de snara att förlåta dig, så länge grälet inte gäller något som är riktigt, riktigt viktigt för dem, som tex barn.

Lejonet (ca 22/7 – 22/8)

Ett gräl med Lejonet handlar om vem som kan ryta högst. De kan bli arga över nästan vad som helst och de döljer inte sin ilska. De sparkar, skriker, gormar, skäller, kastar saker och ställer till stort spektakel. De säger en massa sårande saker som de egentligen inte menar också, så försök att inte ta det personligt. De försöker bara få ur sig sin ilska på det sätt de tycker är bäst – genom att vädra den. När de har svalnat är de sällan långsinta. Det troligaste är att de bara kommer tillbaka och agerar som om ingenting hänt. De är snabba till ilska men det går snabbt över också.

Jungfrun (ca 23/8 – 22/9)

Jungfrun är ett mycket tålmodigt och kärleksfullt tecken. De kan stå ut med ofantligt mycket obehag från andra människor innan de visar tecken på frustration och ilska. De undviker att visa sitt missnöje in i det längsta eftersom de känner sig obekväma med att uttrycka ilska. Men när de väl släpper ut den, kan deras känslor bli mycket intensiva. Deras ilska kan bli så stark, att du kan känna av den från ett annat rum.
Jungfrur är ganska passivt- aggressiva även när de är arga. De undviker vanligtvis konfrontationer och gräl till varje pris. De tycker att det är lättare att gå därifrån när de är arga, snarare än att stanna kvar och skrika ut sin ilska. Jungfrur är också väldigt förlåtande och de kommer absolut inte att älta konflikten. Men det betyder inte att de glömmer, så de slutar lita på den som missbrukat deras förtroende.

Vågen (ca 23/9 – 22/10)

Vågar är fredsmäklarnas tecken, så balansvågen är den perfekta symbolen för dem. De försöker alltid att ha jämlikhet och balans i sina relationer, så ilska och utbrott undviks till varje pris. Det är därför de tenderar att hålla tyst och hålla tillbaka hellre än att tappa behärskningen. Men eftersom de är ett av de känsligaste tecknen, kan vad som helst under rätt omständigheter göra dem upprörda. När ilskna argument börjar flyga runt i luften, då flyr Vågen helst. Fast de kanske säger några väl valda ord, medan de är på väg ut genom dörren. Även när de håller på att spricka av ilska, håller de tillbaka, tänker sig för två gånger och sätter upp sitt allra sötaste poker face. Om du sårar dem tillräckligt många gånger, kommer de alldeles säkert att bära på ett agg mot dig. De tenderar också att komma ihåg allt du sagt och sedan använda det mot dig senare.

Skorpionen (ca 23/10 – 21/11)

Vill du veta om en skorpion är arg? Titta på ögonen, det syns i deras ögon långt tidigare än det syns på resten av deras kroppsspråk. Liksom några av de andra tecknen som redan nämnts, är Skorpionen ett av dem som tenderar att hålla sin ilska inombords. Ett litet tag i alla fall. De tenderar att bli arga i huvudet först och planerar hur de ska hantera saken. Ibland är detta deras enda åtgärd, bearbeta saken i huvudet utan att säga ett ord om det. Andra gånger är orsaken till deras tystnad att de planerar sitt nästa argument i förväg. De behöver tid att processa saken annars kan ilskan byggas upp så att de exploderar. Så, om du ser ilska i deras ögon och de samtidigt är tysta – då är det klokt att ge dem lite utrymme tills de är redo att tala ut om saken. Om du pressar dem att berätta om sina känslor för tidigt kan du få ångra det.
Skorpioner är också ett av de tecken som är mest benägna att hålla fast vid sitt agg. De får ursäkta, men de glömmer aldrig någonsin.

Skytten (ca 22/11 – 21/12)

Oärlighet, illojalitet, grymhet och fördomar av alla slag brukar räcka för att förarga Skytten och när de blir arga är de inte nådiga. Du märker tydligt när du har förargat dem och då kan det vara klokt att gå ur deras väg, snabbt! Dock har de oftast ett så stort tålamod med andra människor att du förmodligen inte kommer att se dem bli arga särskilt ofta. Syrliga små sarkasmer är första tecknet på irritation innan Skytten blir riktigt arg, för när Skytten blir riktigt arg är de ordentligt bitande i sina sarkasmer. De flesta Skyttar försöker tygla sin ilska eftersom de kan bli ganska generade av att ha tappat behärskningen- efteråt när de har lugnat ner sig. Det viktigaste för dem att se upp med, är att inte skapa dramatik helt enkelt för att de är uttråkade. Skyttar älskar att lösa problem och att reda ut saker, så de kan ibland omedvetet hitta på problem hemma eller på arbetet som ingen annan tycker är ett problem.

Stenbocken (ca 22/12 – 20/1)

Stenbocken är ett jordtecken, så de är ganska lugna för det mesta. De kan dock ha några rigida krav på ordning och uppförande i hemmet. För de gillar att ha kontroll i sin egen lilla värld. Du vet aldrig vad som gör en Stenbock arg. Du kanske först inte ens märker att de är arga.
Det beror på att Stenbocken har en tendens att trycka undan sina egna känslor, särskilt de negativa känslorna. De tjurar och ger dig kalla handen hellre än de skriker och gapar. Till slut kan de tappa humöret för ett ögonblick och göra en stor affär av det hela, men de kommer över det snabbt. De förlåter dig troligtvis efter att de grundligt berättat hur besvikna de blev på dig.

Vattumannen (ca 21/1 – 18/2)

Vattumannen står verkligen inte ut med bråk och särskilt inte meningslöst argumenterande med envisa människor. Det mest sannolika är att de ignorerar dig när de är arga. De föredrar att ta en promenad eller att åka iväg en sväng med bilen, hellre än att stanna kvar och gräla.
Om de inte kan undvika det som irriterar dem, kan de känna sig så trängda att de exploderar av ren frustration. De kommer då plötsligt att undvika dig till varje pris tills de har lugnat ner sig igen. Eller t o m undvika dig totalt i fortsättningen. Det beror på vem de är i konflikt med. Om det är en ny relation, kanske de inte tycker det är värt energin det tar att försöka reparera relationen.

Fiskarna (ca 19/2 – 19/3)

När det gäller Fiskarna beror det på dagsformen hur deras ilska uttrycks. Om de redan har en dålig dag, finns det risk att de exploderar om du förargar dem. Men i vanliga fall tenderar de flesta Fiskar att undvika konfrontationer till varje pris. De går hellre iväg och tar en cigarett eller en drink för att lugna ner sig, än stannar kvar och grälar.
Om det inte får dem att må bättre, hjälper det att gråta ut. Det är mer sannolikt att de gråter av frustration och ilska, än att de flyger i taket och börjar slå sönder saker omkring sig. Fiskarna kan bära på agg och vara långsinta, hur länge beror på omständigheterna och hur viktig er relation är för dem.

Artikelförfattaren Lara Starr är skribent för webbtidningen: thespiritscience.net
där denna artikel först publicerades
ANNONS