Anthony William – kostråd från andevärlden


av: Gunilla Lindfeldt

Anthony William är en amerikansk kostrådgivare och författare som fått miljoner människor över hela världen att inse hur mat och dryck antingen göder sjukdomstillstånd och symptom, eller främjar hälsa och tillfrisknande.
Anthony William är inte utbildad läkare i traditionell mening, men samarbetar med amerikanska läkare som har kört fast när det gäller att ställa diagnos och hitta grundorsaken till sina patienters lidande.
Anthony William får sin information från andevärlden och kallar sig därför Medicinskt Medium (Medical Medium).

Informationen från andevärlden började när Anthony W var 4 år och satt vid middagsbordet tillsammans med sin familj. Han såg en varelse, som han kommit att kalla ”Anden” men som ingen annan vid matbordet kunde se eller höra. Anden uppmanade honom att lägga handen på sin mormors bröstkorg och säga ordet ”lungcancer”. Lille Anthony förstod inte riktigt vad det betydde men gjorde till slut som anden sagt. Mormor hade inga symptom men gick ändå till doktorn som konstaterade lungcancer i ett tidigt stadium, och den tidiga upptäckten ledde till att cancern kunde behandlas.

Anden fortsatte att informera Anthony om människors hälsotillstånd och kroppsliga obalanser. Rösten i Anthonys öra gick inte att stänga av. Att gå ombord på en buss innebar för AW att bombarderas av information angående varje passagerare på bussen. En slags kroppsscanning av varje passagerare, som avslöjade obalanser och grundorsaker till sjukdomar och symptom.

FOLKHÄLSOPROBLEM
Den generella grundorsaken till en mängd olika folkhälsoproblem är enligt Anthony: virus, miljögifter, strålning och tungmetaller som vi får i oss från omgivningen; från luften eller via olika livsmedel som besprutats med bekämpningsmedel, processats, modifierats och manipulerats. Och vissa av dessa problemskapare (DDT och Kvicksilver exempelvis) ärver vi från våra föräldrar, vi bär på dem i våra organ redan från födseln.

Anden informerade också Anthony vad patienten kunde göra för att rätta till hälsoproblemen. Och botemedlen kommer från naturen; frukt, grönsaker, örter och plantor. Det handlar om en kosthållning som på samma gång mobiliserar kroppens eget immunförsvar, låter kroppens organ göra sitt jobb, och dessutom skonsamt låter kroppen göra sig av med de patogener, virus, metaller och gifter som försvårar kroppens förmåga att läka.
I decennier kom människor till Anthony med sina sjukdomar och symptom, för att få en andlig scanning och konsultation om hur de skulle bli friska. Ryktet spred sig och tusentals människor fick hjälp på detta sätt- men kön av människor växte, dygnets timmar räckte inte till, och Anthony ville hjälpa fler människor att bli friska.

ANTHONY WILLIAM VILLE HJÄLPA FLER
Han fick därför Andens hjälp att skriva böcker med generella och allmängiltiga kostråd om hur vi alla kan främja vår hälsa och vilka problemskapare vi ska undvika. Den som är helt frisk kan följa kostråden för att förbli frisk och bättre kunna stå emot livets utmaningar.
Den som lider av olika symptom kanske blir förvånad av att läsa hur Anden beskriver de bakomliggande orsakerna till några av våra vanligaste folkhälsoproblem och symptom. Informationen strider ofta mot de traditionella och konventionella förklaringar vi tagit del av.

Anthony William är frikostig med sin information, hans mission är att sprida Andens information så att fler människor kan bli friska. Han har hittills författat 5 böcker (år 2019) som kan köpas eller alternativt lånas på biblioteket och han bjuder på detaljerad information på webbsidor, i bloggar och ljud-poddar. Han får hjälp att sprida informationen, av kända och okända människor över hela världen som frikostigt vittnar om hur de tillfrisknat från långvariga hälsoproblem och ”obotliga” sjukdomar, genom att lägga om kosten enligt Anthony/Andens anvisningar. Och på nätet finns facebookgrupper och ideella nätverk av människor som hjälper sig själva och varandra att tillfriskna med hjälp av Anthony Williams kostråd.

LIVSFÖRVANDLANDE KOST – DE FYRA HELIGA
Den mat vi ska frossa i därför att den främjar vår hälsa, kallar Anthony den ”Livsförvandlande” kosten och den är: Frukt- grönsaker- Örter & Kryddor- samt vildmat. Dessa fyra kategorier kallar Anthony för de fyra heliga. De fyra heliga bär på ämnen och information som vår kropp är skapad för att känna igen och tillgodogöra sig. Det är dessa som hjälper immunförsvaret, organen, psyket och hela kroppen att läka, bygga upp, stärka och komma i harmoni. Många växter är speciellt effektiva för att adressera specifika sjukdomar och tillstånd. Många av dessa känner vi igen, de har av tradition använts i naturmedicinen av alla kulturer över hela jorden som medicinalväxter. Men i västvärlden har denna urgamla tradition sedan länge glömts bort, övergivits och ofta har vi förlitat oss på läkemedelsindustrin istället.

MAT SOM FÖRSVÅRAR LIVET
Motsatsen till den livsförvandlande kosten är det AW kallar ”Mat som försvårar livet” (no-foods). Det är livsmedel som med tiden blivit skadliga därför att de är processade, söndermanipulerade (GMO), framställda på kemisk väg, eller kommer från djur och växtförhållanden som är stressade och besprutade, dessa är: Mjölkprodukter, ägg, majs, vetegluten, rapsolja, soja och ”naturliga aromer” som natriumglutamat. Dessa försvårar och förhindrar kroppens egen läkekraft genom att stressa kroppen att producera adrenalin och kortisol, belastar/lagras i olika organ och göder virus och bakterier. Att äta mycket av den livsförvandlande kosten och att eliminera maten som försvårar livet är det generella hälsotipset till alla människor.

KOSTOMLÄGGNING
Det är ingen tillfällig diet utan en kostomläggning för livet. Men vissa människor som i grunden är friska och symptomfria kan unna sig att ibland avvika från de hälsosamma kostråden utan större problem. Kroppens eget försvar är rustat att ta hand om det som försvårar för kroppen.

För de som lidit av sjukdomar och symptom i decennier, rekommenderas en striktare kostregim där den försvårande maten, samt fett och animaliska produkter helt utesluts under en period, för att rensa ut/ detoxa de virus, tungmetaller, gifter och patogener som samlats upp i olika organ, exempelvis i levern – och en generös tillförsel av den livsförvandlande maten. För den som vill skynda på läkningsprocessen har AW förslag på tillskott och vitaminer som adresserar kroppens obalanser och brister. Men tillskotten ska vara ekologiska och naturliga, och inte gömma på några konsistensgivare och ”hjälpämnen” ur den försvårande kategorin, tex rapsolja och majsalkohol, eller naturliga smakämnen (ofta natriumglutamat).

Ur det rikliga informationsflödet från Anthony William och Anden finns några ”kardinaltips” som är hälsosamma för alla människor oavsett hälsotillstånd:

SELLERIJUICE
Att börja dagen med ett glas sellerijuice på fastande mage. (ett knippe bladselleri juicas och inget annat tillsätts, inte ens vatten). Sedan vänta ca 20 minuter innan vi äter frukost. Sellerijuicen hjälper levern att utföra sitt arbete med att bearbeta och forsla ut gifter och patogener. Den är också effektiv för uppblåsta problemmagar.

CITRONVATTEN -LEVANDE VATTEN
Att pressa en halv citron i en halv liter vatten och sedan smutta regelbundet under dagen. Organen behöver vätska och de flesta av oss är ständigt uttorkade. Citronvatten är mer återfuktande än enbart vatten enligt AW.

Samt att dricka en frukostsmoothie som särskilt adresserar de tungmetaller som lagrats i kroppen och som ställer till problem (intas som frukost, dvs 20 minuter efter sellerijuicen). Varje ingrediens i smoothie-receptet har sin särskilda roll i att kapsla in och transportera ut olika metaller, från olika kroppsorgan och föra ut dem genom tarmen så att de lämnar systemet på ett säkert och skonsamt sätt.

TUNGMETALLSAVGIFTANDE SMOOTHIE
recept:
2 bananer
4 dl vilda blåbär
2 dl koriander
1 tsk Korngräsjuicepulver
1 tsk Spirulina
1 tsk Atlantisk dulse
1 apelsin
2 dl vatten (eventuellt)
Kör alla ingredienser i en blender eller höghastighetsmixer och späd eventuellt med vatten. (receptet hämtat från https://www.medicalmedium.com/blog/heavy-metal-detox-smoothie )

BINJUREUTMATTNING OCH ADRENALINBEROENDE
Det är stressande för kroppen att vara utan rätt bränsle – dvs rätt bränsle som kommer från de fyra heliga, enligt AW. Utan rätt bränsle tvingar vi kroppen att producera stresshormonerna adrenalin och kortisol. Dessa hormoner är till för att hjälpa kroppen fly undan fara i akuta nödsituationer medan ett ständigt påslag tröttar ut kroppen i längden, särskilt binjurarna kan bli utmattade. Ofta har vi ett stort underskott på rätt bränsle och behöver fylla på kroppens depåer enligt AW. Underskottet skapar ett sug som vi vant oss att dämpa med hjälp av kortsiktiga, adrenalinskapande kickar; choklad, kaffe och alkohol. Vi har blivit adrenalinberoende.
AW menar att vi hjälper utmattade binjurar genom att fylla på kroppens depåer med rikligt av rätt energi från de fyra heliga och genom att småäta nyttiga snacks varje timme (frukt och grönt) för att undvika att kroppen slår om till stressläget.

KRITIKER
Vissa kritiker menar att Anthony William inte borde uttala sig om grundorsaker till sjukdom utan att ha vetenskaplig forskning som bevis för sina utsagor. AW menar att den information som kommer från Anden är före sin tid och att forskningen kommer att hitta bevis och samband i framtiden, och att människor behöver få hjälp nu och slippa vänta eller hinna dö innan sambanden har hittats.
AW kritiserar inte läkarkåren för att de tillämpar de metoder de utbildats i, dvs den diagnosticering och behandling som grundar sig på traditionell erfarenhet och forskning. Men han påpekar att i många fall har inte forskningen bevisat vad som orsakar en sjukdom, utan den har dragit slutsatser om vad som sannolikt orsakar en sjukdom. Och sen grundas behandlingen på den sannolikheten. Behandlingen eller läkemedlet har därför inte botat patientens sjukdom utan bara – i bästa fall – lindrat vissa symptom. När läkemedlet inte hjälper ökas dosen och ytterligare läkemedel behövs för att motverka dess biverkningar.

AUTOIMMUNA SJUKDOMAR
Exempelvis har många sjukdomar som inte kan förklaras fått epitetet ”autoimmuna sjukdomar”. Hypotesen är att immunförsvaret sannolikt är överaktivt och går till angrepp mot den egna kroppen. Detta är fel säger Anden/AW, kroppen angriper aldrig sig själv. Han beskriver hur virus och andra patogener är den bakomliggande orsaken och hur en kostomläggning läker sjukdomen.

Däremot är AW kritisk till de ekonomiska intressen som ofta ligger bakom spridda myter och felaktiga samband inom kost- och hälsoindustrin. Dessa intressen har inte alltid vår hälsa som främsta målsättning utan sprider myter för att marknadsföra sina kommersiella produkter. Exempel på sådana myter är den som påstår att det är farligt att äta frukt (fruktmyten) eller att vi måste dricka särskilda proteindrycker för att bygga muskler (proteinmyten).
AW menar att vi kan själva prova om hans teorier håller, genom att ta till oss informationen och följa hans kostråd.

KÄNDIS-SELFIES PÅ SELLERIJUICE
Över hela världen har miljoner människor gjort just detta och blivit hjälpta. Och de vill liksom Anthony William att fler ska få ta del av informationen. Det är därför så många kända och okända människor frivilligt berättar och delar i radiopoddar, på facebooksidor och instagramkonton hur de blivit friska från ”obotliga” sjukdomar och symptom genom att följa Anthony Williams kostråd. Eller lägger upp en selfie när de dricker sellerijuice.

Källor till artikeln.
Böcker som utkommit på svenska
Medial läkning (svenska utgåvan: Livsenergi, Brafö AB))
Medial Läkning – Kostguiden (svenska utgåvan: Livsenergi, Brafö AB)
Medial Läkning – Sköldkörtelns hemlighet (svenska utgåvan: Livsenergi, Brafö AB)
Medial Läkning – Leverns okända kraft (svenska utgåvan: Livsenergi, Brafö AB)

Webbkällor:
Medicalmedium.com
Celeryjuice.com
poddar

ANNONS